Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Änglamarkspriset till KRAV-grisproducent


Årets Änglamarkspristagare är utsedd. Det blev Maria och Anders Engvall på Forsa Gård i Säters kommun som fick dela på prissumman, 100 000 kronor. Årets tema för priset var god djuromsorg och paret Engvall får priset för sitt goda entreprenörskap och sitt arbete med grisarnas miljö och en del av motiveringen lyder ”Hela produktionen styrs av en imponerande omsorg om grisarna”. På gården föds det upp 3200 smågrisar per år som sedan säljs vidare till andra gårdar. Gården har blivit ett populärt utflyktsmål för många som vill se suggor och kultingar böka i jorden och få kunskap i grisuppfödning och hur KRAV-grisar lever.

Till årets Änglamarkspris kom det in 126 nomineringar, varav tolv finalister valdes ut. Av dessa hade sju stucken stark ekoanknytning.

Ekoweb gratulerar Maria och Anders Engvall!

2010-06-04