Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Natracare brittiska apotekares favoritprodukt

När brittiska apotekare i en nyligen genomförd omröstning i facktidningen Independent Pharmacy skulle utse produkter och varumärken som inom olika kategorier stuckit ut mest de senaste 12 månaderna, både vad gäller konsumentnytta och stöd till återförsäljare så utsågs de ekologiska intimprodukterna från Natracare till vinnare i kategorin Health and Wellbeing. Motiveringen var bland annat företagets stora engagemang för kvinnohälsa och miljö. Natracare tillverkas uteslutande i ekologiska och naturliga, biologiskt nedbrytbara material och har visat sig kunna minska problem med besvär liknande hudirritationer och svampinfektioner.

Natracare är världens ledande tillverkare av bindor, trosskydd och tamponger helt i ekologiska och naturliga material som är biologiskt nedbrytbara. Råolja, syntetiska ingredienser och råvaror används inte i tillverkningen. I sstället använder man endast ekologiska, naturliga, förnyelsebara och ekologiskt hållbara material: stärkelsebaserad plast, ekologisk bomull och totalt klorfri cellulosa.

Natracares produkter är certifierade av Soil Association och är även tillgängliga för konsumenter i Sverige. Produkterna kan hittas bland annat hos Ica, Coop, Kronans Droghandel samt i många hälsokostbutiker och distribueras av företaget Ekohygien.

2010-07-02