Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ängavallen fick djurskyddspris

I helgen fick Ängavallen och Rolf-Axel Nordström motta Djurskyddet Sveriges Djurskyddspris 2010. Rolf Axel Nordström beskrivs av Djurskyddet Sverige som en föregångare, som allt sedan 1970 - talet konsekvent utvecklat djurhållningskoncept på sin gård Ängavallen, som är i linje med god djuromsorg, med stor hänsyn till djurens krav på naturligt beteende och som också innebär ett bidrag till att bevara gamla svenska husdjursraser. I grunden finns en respekt och kärlek till djur. Trots motgångar har Rolf Axel Nordström fortsatt att utveckla sin verksamhet med en extensiv och ekologisk djurhållning. Djuren får vistas utomhus, får ekologiskt foder och raser som Rödkulla och skogsfår används för att producera lamm- kalv- och nötkött.

Ängavallens motto är ”Högre krav än KRAV, 100 procent ekologiskt från jord till bord, inga kompromisser -inga undantag”. På Ängavallen finns bland annat världens kanske enda ångestfria slakteri och en mjölkproduktion där kalven får gå kvar med kon.

- Det handlar om respekt för djuret, från det att det föds tills det avslutar sina dagar, säger pristagaren själv, Rolf-Axel Nordström.

Ekoweb önskar stort grattis till Ängavallen och familjen Nordström!

2010-05-24