Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Enbart ekobomull hos H&M år 2020

Det svenska modeundret H&M har under de senaste åren gjort en stor satsning på att öka sin användning av ekologisk bomull i sin klädtillverkning. Under 2009 använde H&M 8 500 ton ekologisk bomull och målet är att öka användningen med 50 procent per år. Företaget skärper nu sina egna miljökrav och i den senaste hållbarhetsredovisningen för 2009 ställer H&M upp det egna målet att all bomull som företaget använder ska vara ekologiskt odlad eller hållbart producerad senast år 2020.

- H&M använder mycket bomull och därför vill vi bidra till en hållbar bomullsodling. Under 2009 använde vi 8500 ton ekologisk bomull, vilket gör H&M till världens fjärde största användare av ekologisk bomull. De närmaste tio åren kommer för oss att bland annat innebära ett stort fokus på bomullen, säger Henrik Lampa, Global miljösamordnare på H&M.

2010-06-14