Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekoförsäljningen passerar 200 miljarder i USA

Nu kommer de senaste officiella siffrorna för den ekologiska försäljningen i USA under 2009 frå Organic Trade Association. Försäljningen ökade med 5,3 procent och har passerat ett värde om 204 miljarder skr. Av den sammanlagda försäljningen av ekologiska produkter kommer 94 procent från livsmedel, resten från andra varor som till exempel ekologisk kosmetika och kläder.

- Medan den totala amerikanska livsmedelsförsäljningen ökade enbart med 1,6 procent under 2009, ökade ekologiska livsmedel med 5,1 procent. Samtidigt ökade övriga ekologiska produkter med 9,1 procent, jämfört med motsvarande totala försäljning som minskade med 1 procent. Detta betyder att konsumenter förstår de mervärden som ekologiska produkter erbjuder och drar ner på annat i första hand, säger Christine Bushway som är OTA´s vd.

Den ekologiska andelen av den totala amerikanska livsmedelsmarknaden uppgår nu till 3,7 procent

2010-08-05