Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Upprop: Nytt ekologiskt konsumtionsmål behövs

Vid årsskiftet löper det tidigare konsumtionsmålet för offentlig sektor när det gäller ekologiska livsmedel ut. Det formulerades och klubbades igenom av Sveriges Riksdag under 2006 och lyder i korthet att den ekologiska andelen av den offentliga sektorns inköp av livsmedel ska vara 25 procent när år 2010 är till ända.
Målet kommer inte att uppnås. Cirka 10 procent av offentlig sektors totala livsmedelsinköp är ekologiska och ett 10 tal kommuner och landsting kommer att ha passerat 25 procents gränsen under året.
EkoMatCentrum går nu i spetsen för ett upprop för nya politiska mål. Initiativtagarna menar att de politiska målen varit är drivkraften bakom de offentliga storkökens positiva utveckling när det gäller ökade inköp av ekologiska livsmedel. För att skriva på uppropet klicka på länken här .

2010-05-14