Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ny ekoboom förväntas i Danmark under 2010

Nyligen offentliggjordes de officiella försäljningssiffrorna för den ekologiska försäljningen i Danmark under 2009. De visade att försäljningen ökade med 5,7 procent. Efter en stark inledning av försäljningen 2010 börjar man nu tala om en ny ekoboom i Danmark med tvåsiffriga försäljningsökningstal 2010 och en fördubbling av försäljningen till 2015. Om den förhoppningen infrias skulle den danska ekoförsäljningen vara värd knappt 13 miljarder kronor.

-De signaler vi får från kedjorna visar att tillväxten under årets första månader har varit högre än 2009. Vår förväntning är att försäljningen stiger mellan 12 och 18 procent i år och tillväxttal med ett minimum på samma nivå under de närmast kommande åren, säger Henrik Hindborg som är marknadschef hos Økologisk Landsforening.

2010-07-14