Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Den danska ekokonsumtionen steg 5,7 procent 2009

När den officiella statistiken för den ekologiska försäljningen i Danmark offentliggjordes i dagarna visar det sig att försäljningen under krisåret 2009 trots allt steg med 5,7 procent. Det betyder att den ekologiska försäljningen har fördubblats på fyra år. Alla varukategorier ökade, utom kött. Den ekologiska försäljningen omsatte 6,3 miljarder skr. Var tredje liter såld konsumtionsmjölk i Danmark är nu ekologisk

- Trots förväntningarna om att den ekologiska försäljningen skulle gå tillbaka under krisen , så visar det sig att när konsumenterna ska prioritera, så kommer rena och sunda livsmedel till familjen högt. Särskilt i kristider är det naturligt att prioritera de nära värdena, säger Henrik Hindborg som är marknadschef hos Økologisk Landsforening.

Siffrorna för inledningen av 2010 års försäljning visar att försäljningen har fortsatt att ökat under 2010.

2010-05-10