Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologisk korvkiosk vann över Michelin-restaurant

När den danska tidningen Politiken genomförde en omröstning om det bästa matstället i Köpenhamn vann den ekologiska korvkiosken Den Økologiske Pølsemand, även känd som DØP, med 37 procent av rösterna. Bland övriga nominerade återfinns bland annat Fiskebaren som precis blivit tilldelade en stjärna i ansedda Guide Michelin.

Det är klassiska danska korvkioskrätter som serveras av DØP, men som namnet gör gällande så är alla produkter 100 procent ekologiska, från korvarna till de långtidsjästa fullkornsbröden. Det är dessutom högkvalitativa och hälsosamma produkter som erbjuds. Sedan korvkiosken öppnade i november 2009 har antalet kunder ökat stadigt i takt med att stadens invånare vant sig vid kvalitetskorv.

- Det är många som har varit sugna på korvkioskmat då och då som undvikit det, eftersom de vet hur ohälsosamma produkterna är. Men här kan de äta med gott samvete och samtidigt må bra i magen, säger den ekologiska pølsemannen Claus Christensen till tidningen Politiken.

2010-05-04