Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dafgårds ror hem fransk stororder på ekobröd

Familjeföretaget Dafgård i Källby utanför Lidköping har lyckats ro hem en stororder på ekologiskt surdegsbröd som ska säljas i butiker över hela Frankrike. Brödet börjar levereras i augusti och om mottagandet av fransmännen blir gott så handlar det om stora volymer.

- Vi utesluter inte att det kan röra sig om nyanställningar i bageriet och att vi går upp med ett skift, säger Magnus Dafgård som är företagets vice vd.

Brödet är ett boulebröd, karaktäristiskt franskt, luftigt med en knaprig yta, runt med en vikt på 500 gram styck. De tillverkas av ekologisk råg och vete som kommer från Berte Qvarn i Halland.

- Vi är stolta över att få leverera bröd till Frankrike, som är ett av de länder med främst brödtradition, det är dessutom utan tvekan också den största order på ekologiskt bröd vi någonsin fått. Vår förhoppning är att brödet även kommer att säljas på den svenska marknaden någon gång i höst, både inom storhushåll och till detaljhandeln, säger Magnus Dafgård.

2010-05-03