Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dansk ekologi seglar mot nya marknader

De danska ekologiska producenterna intensifierar nu sin satsning på den ekologiska exporten. Ekologisk Landsförening tar till ett nytt innovativt grepp för att marknadsföra dansk ekologi utanför landets gränser genom att tillsammans med danska investerare rusta upp det fartyget och nationalklenoden ”Arveprins Knud”, som tidigare seglat på Stora Belt.

Båtens ska lastas med de mest populära danska ekologiska produkterna och seglas från hamn till hamn och visa upp sin ekologiska last för nya potentiella köpare. Fartyget , som i danska medier nu kallas ”Ekologins Flaggskepp” har räddats från skrotning och ska nu renoveras så att det matchar de ekologiska produkterna ombord, med CO2- och miljövänligt material.

Planen är att Arveprins Knud om precis ett år ska stäva ut från Århus hamn med kurs mot nya marknader. Besök i New York den 1 april 2012 är redan inplanerat.

2010-04-23