Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Denna notis publicerades först i Ekoweb´s nyhetsbrev den 31 mars. Var tidigast uppdaterad, prenumerera på nyhetsbrevet!

Prognos: Ekologiska ägg ökar 16 procent 2010

Under 2009 ökade den ekologiska äggförsäljningen med 24 procent, enligt branschorganisationen Svenska Ägg. Det kan jämföras med en ökning på 5 procent för den totala äggförsäljningen i Sverige. Sammanlagt har den ekologiska äggförsäljningen de senaste två åren ökat med 60 procent. I dagsläget råder periodvis ett underskott på ekologiska ägg.

Enligt en rundringning som Ekoweb gjort till landets största äggpackerier så är det fler ekologiska höns på väg in i produktionen. Under 2010 förväntas den ekologiska äggproduktionen öka med 16 procent. Svenska Lantägg står för nästan hälften av de nytillkomna ekologiska hönsen:

- Vi kommer att öka med cirka 40 000 ekologiska höns under 2010. Hittills har efterfrågan varit god, frågan är hur mycket ekologiska ägg marknaden kan svälja, säger Jan-Olof Bohlin som är marknadschef på Svenska Lantägg som är landets största aktör på marknaden för ekologiska ägg.

2010-04-22