Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Denna notis publicerades först i Ekoweb´s nyhetsbrev den 31 mars. Var tidigast uppdaterad, prenumerera på nyhetsbrevet!

Uppräknad prognos för Saltå Kvarn: Ökar med 39 procent 2010

Saltå Kvarn kunde nyligen glädja sig åt att bli rikstäckande genom att Ica tog in 42 av företagets produkter i sitt centrala sortiment. Produkterna blir därmed tillgängliga för 1 300 Ica-butiker runt om i landet. Sedan tidigare finns Saltå Kvarn representerade i de flesta av Coops 720 butiker, 150 Ica butiker som köpt in direkt från företaget och hos Axfood.

Den nya överenskommelsen och etableringen av ett bageri i Stockholm är en del i att Saltå Kvarn skriver upp sin prognos för försäljningen under 2010 och räknar med att höja omsättningen med hela 60 miljoner kronor under året.

- Vår beräkning är att öka omsättningen från 151 miljoner kronor till 210 miljoner kronor under 2010. Affären med Ica betyder naturligtvis en hel del, men vi kan inte veta vad som kommer att komma ut av den. Det är många andra faktorer som påverkar försäljningen positivt, säger Johan Ununger vd på Saltå Kvarn.

Om företaget når en omsättning på 210 miljoner kronor så motsvara det en ökning med 39 procent.

2010-05-05