Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Denna notis publicerades först i Ekoweb´s nyhetsbrev den 31 mars. Var tidigast uppdaterad, prenumerera på nyhetsbrevet!

H & M börjar med ekologisk kosmetika

Klädföretaget H & M hakar på den stora internationella trenden med ekologiska kosmetika och började från och med mars 2010 att sälja ett eget varumärke med ekologisk kosmetik. Först ut var man i Storbritannien och Tyskland och stora marknadsföringskampanjer är planerade. Nu i dagarna, i slutet på mars, har produkterna även lanserats i svenka H & M butiker. H & M:s chefsdesigner Ann-Sofie Johansson förklarar satsningen:

- Sedan vi började använda oss av ekologisk bomull i flera av våra modeller, så har efterfrågan på ekologiska produkter bara ökat. Lanseringen av ekologiska kosmetika är ett resultat av den konsumentdrivna utvecklingen, säger hon.

De nya produkterna är bland annat duschgel, peeling, bodylotion och handcreme.

2010-04-26