Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Expansion och försäljningsökning för Hjordnära

Det nystartade helekologiska mejeriet Hjordnära utanför Hjo i Västergötland har fortsatta försäljningsframgångar med sitt premium sortiment av mejeriprodukter. Antalet liter ekologisk mjölk som används i mejeriet har ökat med 10 000 liter sedan november och nu hanteras totalt 100 000 liter ekologisk mjölkråvara i mejeriet per vecka.

- Efter en naturlig stagnation i försäljningen under jul- och nyårshelgen så har försäljningen ökat varje vecka. De flesta butiker säljer slut väldigt snabbt och vi får inga rapporter om restade produkter, vilket vi tar som ett mycket gott tecken.

Nu satsar Hjordnära vidare på nya produkter och etablering i nya områden. Vecka 18 kommer en ny yoghurt med vanilj och jordgubbssmak och efter påsk startar leveranser till butiker i Göteborgsområdet.

2010-03-31