Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.
Denna nyhet publicerades första gången i Ekoweb´s nyhetsbrev den 23/2

Grain Millers: Återhämtad försäljning hos världens största kvarnföretag

Det amerikanska kvarnföretaget Grain Millers kan ståta med titeln som världens största företag på den ekologiska kvarnmarknaden. Av den totala volymen av spannmål som årligen förvandlas till mjöl, gryn och flingor i företagets anläggning är cirka 15 procent ekologisk. Affärer görs även med svensk ekologisk spannmål när förutsättningarna är de rätta. Under 2008 slogs benen undan för den ekologiska produktionen när USA gick in i den djupaste ekonomiska krisen sedan depressionen och BNP sjönk med mer än 6 procent.

- Vi tappade 40 procent av den ekologiska försäljningen under 2008 och vi hamnade i ett riktigt krisläge. Sedan har försäljningen successivt återhämtat sig och nu är vi tillbaka på samma nivåer som innan krisen. Vi räknar med en ökning på mellan 4 och 7 procent under 2010, räknat på den topvolym vi hade innan försäljningsfallet 2008, säger Darren J. Schubert som är försäljningschef för företagets division på USA´s västkust.

Grain Millers har en total omsättning på drygt 4 miljarder svenska kronor och ingår som ett dotterbolag i svenskägda Abdon Finax AB.

2010-03-23