Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.
Denna nyhet publicerades första gången i Ekoweb´s nyhetsbrev den 23/2

Fortsatt tillväxt på den ekologiska världsmarknaden

Under världsmässan för ekologiska produkter, BioFach i Nürnberg, offentliggjorde det brittiska analysinstitutet Organic Monitor den senaste statistiken för den ekologiska livsmedelsförsäljningen på världsmarknaden. Under 2008 ökade försäljningen med 10 procent.

- Våra siffror för 2009 är ännu inte klara, men vi ser en fortsatt växt om ej i samma takt som tidigare, mycket på grund av fallande priser. En trolig siffra ligger på strax under fem procent. Vad vi ser nu är att försäljningen åter tagit fart 2010 med stabila priser och fortsatt ekologisk tillväxt, säger Amarjit Sahoto från Organic Monitor, som höll ett seminarium om den ekologiska världsmarknaden under mässan

2010-03-22