Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.
Denna nyhet publicerades första gången i Ekoweb´s nyhetsbrev den 23/2

Norska ekoägg till Dubai

Under BioFach 2010 gjordes en hel del affärer i den nordiska samlingsmontern. Redan under mässans första timmar kunde tre själaglada norska äggproducenter fira med champagne i montern efter att med största sannolikhet ha rott hem en stororder på ekologiska ägg till Dubai.

- Vår blivande kund var ute efter något exklusivt. Norska ägg, dessutom salmonellafria, stämde in i bilden av de produkter de var ute efter och efter lite diskussioner så ska vi nu gå vidare med de sista detaljerna på hemmaplan, sade Runar Sörli som är en av de norska äggproducenterna.

Producenterna, som säljer äggen under namnet Vingulmark, har tillsammans en tredjedel av Norges samlade produktion av ekologiska ägg och kan snart även komma att titulera sig hovleverantörer:

- Företaget levererar ekologiska livsmedel till sultanen av Dubai, som tydligen hyser ett stort ekointresse och gör en storsatsning på ekologiska livsmedel vid sitt hov. Det var bland annat för hans räkning de var på BioFach för att hitta något särskilt, säger Runar Sörli.

Framgångarna på årets mässa slutade inte där för Vingulmark. Innan det var dags att stänga montern för den här gången så hade företaget även fått förfrågningar om en order till ett företag i Japan.

- Och vi som trodde vi bara skulle få stå här äta smakprover. BioFach har verkligen givit utbyte för vår del och vi kommer med säkerhet tillbaka nästa år. Då tar vi med oss fler norsak företag, sade Runar Sörli.

2010-03-18