Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Arlas ekomål ligger fast

Fortfarande har Arla underskott på ekologisk mjölkråvara. Under 2010 kommer Arla att få 80 nya ekologiska mjölkproducenter, totalt har då företaget 380 svenska ekologiska producenter. Målet om att öka den ekologiska invägningen till 266 miljoner kilo inom de närmsta åren står fast och på Arla hyser man gott hopp om att kunna uppnå det. Invägningsmålet är en viktig del i att kunna behålla positionen som världens största ekomejeriföretag.

- Samtidigt bidrar Arlas omsättning av ekoprodukter till alla ägares mjölkpris, så även av den anledningen är vi glada för att vi är på väg att nå våra invägningsmål, säger Gun Olsson som är chef för ekologi i Arlas medlemsservice.

Under 2009 vägde Arla in 153 miljoner kilo ekologisk mjölk i Sevrige och 316 miljoner kilo i Danmark. Målet i Danmark är en invägning på 330 miljoner kilo 2010 och eftersom 20 nya gårdar tillkomer under året så beräknas målet vara uppnått innan året är slut.

2010-03-15