Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Snart dags för BioFach: Två noriska ministrar på plats, premiär för Norge 

På onsdag den 17 februari öppnas portarna till världens största ekologiska mässa, BioFach i Nürnberg. Till årets mässa förväntas är 2500 utställare anmälda, en minskning med cirka 200 företag från 2009, vilket är en återspegling av den ekonomiska krisen. Arrangörerna förväntar sig ett besöksantal på cirka 50 000 personer. Biofach blir från 2010 en ren fackmässa och från att tidigare ha varit öppen för allmänheten under mässans sista dag, stängs nu mässan för andra än branschen.

De nordiska länderna har i år en egen monter, vilket är första gången i mässans historia. En annan nordisk nyhet är att Norge deltar för första gången. Tre företag med fisk och äggprodukter finns representerade från vårt grannland i väst. Sverige deltar i år med drygt 10 företag, varav de flesta i den nordiska samlingsmontern som bland annat finansieras av svenska Exportrådet. Två nordiska jordbruksministrar kommer att vara på plats, den danska och finska, Från det svenska jordbruksdepartementet meddelar man att Eskil Erlandsson inte kommer att närvara. 

Förutom att spana in trender, nya produkter, upprätthålla befintliga och skaffa nya affärsrelationer är mässan ett utmärkt tillfälle till förkovran under någon av alla de runt 150 föreläsningar som ges inom de flesta områden av den ekologiska sektorn.

Ekoweb kommer att vara på plats och rapportera från mässan.

2010-03-01