Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

 

Nya EU-loggan för ekologiska produkter utsedd

Så här ser den ut, EU´s
nya eko-logga
Så har den då utsetts, den nya loggan för färdigpackade ekologiska produkter som blir obligatorisk från den 1 juli för produkter som produceras i någon av EU´s medlemsstater. Loggan utsågs genom en tävling bland designstudenter och EU´s medborgare fick säga sitt genom en omröstning bland tre bidrag som vaskats fram från sammanlagt 3500 förslag. Andra privata, regionala eller nationella märkningar, såsom KRAV-märkningen, kommer att vara tillåtna vid sidan av EU-märkningen.

– Jag är mycket nöjd över att vi har fått fram en ny EU-märkning för ekologiska livsmedel, säger jordbrukskommissionär Mariann Fischer Boel i ett pressmeddelande från kommissionen, som också är initiativtagare till designtävling. Den här tävlingen har gett stor uppmärksamhet åt ekologiska livsmedel och vi har hittat en märkning som alla kan identifiera sig med. Det är en elegant design, och jag ser fram emot att kunna köpa produkter med den här märkningen från och med juli i år, säger Fischer Boel.

2010-02-11