Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiska förtecken på italiensk glassmässa

Europas största glassmässa i Rimini, SIGEP, är ett måste för alla som arbetar professionellt inom glassbranschen. Glassmässan hålls får 31:a året i rad och gästas av cirka 90 000 besökare. Årets tydligaste trender och signaler som kunde snappas upp på mässan kan sammanfattas i fyra: Ekologiskt, närproducerat, naturligt och extra allt. Mässan handlade i år mindre om udda smaker, även om Popcorn glassen hänger med ett tag till.

– Helt klart börjar ekologisk glass bli större där nere nu. Det ska vara närproducerat, och naturliga färger i glassen. Så som vi har jobbat på SIA Glass rätt länge nu, säger Ulf Bengtsson som arbetar som försäljningschef på SIA Glass och som besökte mässan.

Till SIGEP´s hemsida här

2010-03-02