Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Prins Charles satsar på ekomode

Den miljömedvetne prinsen av Wales fortsätter sitt arbete i ekologiska förtecken. Enligt den brittiska tidningen Times vill prins Charles arbeta för en ökad miljömedvetenhet inom den brittiska tygindustrin. Därför startar han nu ett eget ekologiskt varumärke för tyg och kläder som uteslutande ska handla med ekologiska och naturliga råvaror. För att få uppmärksamhet för projektet från modeindustrin vill han initiera en tygvecka i omedelbar anknytning till Londons Modevecka i september i år.

Samtidigt kämpar Duchy Originals uppenbart för sin existens. Prinsens eget varumärke för ekologiska livsmedel som tronföljaren grundade för 19 år sedan. Trotts att verksamheten gick med 20 miljoner kronor i vinst 2007, så sjönk omsättningen under 2008 till enbart 700 000 kronor. Åtta av de 23 anställda har förlorat arbetet. Den brittiska detaljhandelskedjan Waitrose har dock visat intresse för ett övertagande av Duchy.

Källa Organic-Market.info

2010-03-03