Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.
Denna nyhet publicerades första gången i Ekowebs nyhetsbrev den 28 januari:

Den svenska ekomarknaden ökade med 18 procent

Under Ekoweb´s marknadsseminarium den 27 januari offentliggjordes unika siffror för den svenska försäljningen av ekologiska livsmedel i Sverige under 2009. Den ekologiska livsmedelsförsäljningen i detaljhandel och storhushåll har sammanlagt ökade med 18 procent under 2009. Detta kan jämföras med den totala livsmedelsmarknaden i detaljhandeln, som ökade med 4 procent. Totalt står nu ekologiska livsmedel för en andel om 3,1 procent av den tiotala livsmedelsförsäljningen, en ökning med 0,4 procentenheter från föregående år.

Värdet av försäljningen för ekologiska livsmedel uppskattas till 7,2 miljarder kronor, en ökning med 1,1 miljard.

- Även om procentökningen är betydligt lägre än under rekordåret 2008 så kan man se att marknaden fortsätter att växa med drygt en miljard kronor, trots lågkonjunkturen. Vår prognos för försäljningen i januari 2009 var en ökning med 20 procent, det visade sig stämma ganska bra, säger Cecilia Ryegård som är redaktör för Ekoweb och ansvarig för sammanställningen.

2010-02-22