Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiskt förespråkas i ”Monsterbiff till middag?”

Journalisterna och numera även författarna Ylva och Torbjörn Esping har skrivit en bok som ska hjälpa de svenska konsumenterna att välja rätt kött i köttdisken. Boken vill bland annat uppmärksamma konsumenterna på att kött från den hårt kritiserade köttrasen Belgisk Blå förekommer i handeln. Författarna menar att konsumenterna måste få större valmöjligheter när det gäller kött och att de konsumenter som handlar dyrt årgångsvin även är beredd att betala för en god djurvälfärd.

- Jag vill ha en ekologisk uppfödning med långsamväxande raser på både kyckling och kalkon, säger Torbjörn Esping till ATL.

Han tycker att det är synd att det är veganer som drivit debatten om de svenska slkatdjurens välfärd.

- Jag förstår att det här är en industri. För mig är det etiskt försvarbart att äta EU-ekologisk gris, och allt nötkött utom uppbundna mjölkkor.

2010-02-19