Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

1 miljon ekologiska glasspinnar från SIA Glass till IKEA

Berthegruppen som bland annat äger företaget SIA Glass firar 440 års jubileum och är därmed Sveriges äldsta företag med samma ägarfamilj som vid starten. För SIA Glass finns det många anledningar att fira lite extra eftersom glassförsäljningen går bättre än någonsin. SIA Glass står nu för runt 65 procent av den snabbt växande marknaden för ekologisk glass i Sverige.Rekordet under 2009 blev de 1 miljon levererade ekologiska vaniljglasspinnarna till IKEA´s varuhus runt om i landet.

- Det blir en häftig utväxling för oss när en så stor kund som IKEA bestämmer sig för att satsa på en ekologisk produkt, säger Rolf Frid som är vd på SIA Glass.

Under våren lanserar SIA Glass även en ekologisk vaniljpinne i det egna sortimentet där 1 krona för varje såld glasspinne skänks till BRIS (Barnens rätt i samhället).

2010-01-14