Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Slut med lågprismjölk hos Thise

Det danska ekologiska mejeriet Thise lägger ner sin ekologiska lågprismjölk. Anledningen är att försäljningen av mejeriets egen prestigemjölk går så pass bra att mejeriet tjänar bättre på att sälja all mjölk under det egna varumärket. Thises lågprismjölk kom till som ett svar på det danska priskriget på mjölk och Thise ville inte gå miste om de kunder som ville ha en billig ekologisk mjölk på marknaden. Lågprismjölken var oidentifierd och såldes i förpackningar utan information om producenten, eller den ekologiska produktionsmetoden och andra upplysningar som är specifikt för Thises produkter. Priset på lågprismjölken var 7 skr i butik, att jämföra med 11,20 skr för Thises andra mjölk

- Vi kan enkelt uppnå en bättre förtjänstpå att sälja mjölken under vårt eget starka varumärke, säger mejeriets vd Poul Pedersen.

Lågprismjölken utgjorde knappt 10 procent av mejeriets samlade mjölkproduktion och Thise gick från början ut med att det var en tidsbegränsad startegi tills marknaden hade stabiliserat sig.

Källa: Ökologisk Landsförening

2010-02-04