Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

7 av 10 tror förpackningen är klimatsmart om innehållet är miljömärkt

70 procent av svenskarna utgår ifrån att förpackningen är klimatsmart om man köper en miljömärkt produkt. Det visar en färsk undersökning som United Minds genomfört på uppdrag av Tetra Pak. Undersökningen som genomförts på 1000 svenskar visar att förpackningens miljöpåverkan har stor betydelse för konsumenten. Det är 46 procent som kan avstå från att köpa produkten fast man vill ha den, om man vet att förpackningen har en negativ miljöpåverkan.

- Konsumenter har höga krav på förpackningar och de tre viktigaste kraven har fokus på miljöfrågor vilket är både positivt och utmanande för hela livsmedelsbranschen, säger Eva Axelsson, som är miljöchef på Tetra Pak.

2010-01-25