Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Köpenhamn världsledande på ekologiskt

Just nu är intresset för ekologiska produkter stort bland Köpenhamns restauranger, kaféer och hotell. Den privata sektorn har en ekologisk andel om 10 procent av den totala livsmedelskonsumtionen och 45 procent av maten som serveras i myndigheternas regi: i skolor, på daghem, sjukhus och ålderdomshem är ekologisk. Det betyder att Köpenhamn är världsbäst på ekologi. Försäljningen av ekologiska livsmedel fortsätter att öka och konsumtionen inom den privata sektorn beräknas nå 20 procent inom några år.Köpenhamn världsledande på ekologiskt.

Under Klimatmötet i Köpenhamn, då världens ledare samlades för att försöka hitta en lösning på klimatproblematiken, var 65 procent av maten som serverades ekologisk.

2010-01-22