Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dyrt med ekologiskt i Frankrike

Försäljningen av ekologiska livsmedel ökar allt mer i Frankrike, detta trots att de ekologiska produkterna ofta är rejält mycket dyrare än den konventionella motsvarigheten. I en studie genomförd av en tidning i livsmedelsbranschen, Linéaires, har mer än 600 produkter jämförtsi fyra av landets största butikskedjor.

Den visade att ekologiska produkter generellt sett var 72 procent dyrare än sama konventionella vara. Delikatess och färdigmat låg högst med upp till 95 procent högre pris, följt av färska frukter och grönsaker (90 procent). Ekologiska mejeriprodukter var 57 procent dyrare.

Den ekologiska livsmedelsförsäljningen i Frankrike värderas till cirka 30 miljarder kronor år 2009 och beräknas stiga med 10 procent per år till år 2012.

Källa: Organic-Market.Info

2010-03-09