Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Sista anmälningsdag för nya ekoproducenter till Arla: 10 januari

I helgen är det sista anmälningsdag för nya ekoproducenter som vill leverera mjölk till Arla. Arla inför en begränsning av anmälan för nya producenter därför att man är rädd för att få ett överskott av ekologisk mjölk. Efterfrågan på ekologiska mejeriprodukter fortsätter att öka, om än ej i samma takt som tidigare och Arla har flera stora nya ekoproducenter på väg in under året.

- Efter den 10 januari kommer vi att göra en summering och se hur vi ligger till. Kanske kommer vi att sätta ett nytt anmälningsdatum om vi ser att vi inte får in tillräckligt, eller också ligger vi lågt. Detta för att vi vill vara lite försiktiga och inte få ett överskott av ekologisk mjölkråvara, säger Åse Arnbratt, ekokonsulent hos Arla.

2010-01-08