Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Köpenhamns första ekologiska korvkiosk

I Köpenhamn kan man numera avnjuta en ekologisk klassisk korvmeny, när den danska huvudstaden nu har fått sin första korvkiosk som serverar ekologisk snabbmat. Den finns vid Rundetårn och marknadsför sig som en korvkiosk med välsmakande och sundare Fast Food med kvalitet. Färsk och rostad lök, korvbröd, gurksallad, mos, fransk dressing, remoulad, ketchup, senap -allt är ekologiskt.

- Prisnivån är något högre än hos den konventionella korvkiosken. I gengäld får man en 100 procent ekologisk måltid av hög kvalitet. Ekologiskt långtidsbakat surdegsbröd med massor av kostfibrer och ekologiska korvar med lägre fettinnehåll mättar mer än konventionella korvar och bröd, så om man ser det ur mättnadsgrad så är vi faktiskt ganska billiga, säger Claus Christensen som är mannen bakom idén.

Korvarna kommer från Hanegal. I sortimentet kan man hitta wienerkorv och grillkorv av gris och nöt, samt en korv av enbart nötkött.

Källa: Ökologisk Landsforening

2010-01-05