Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Denna nyhet publicerades i Ekowebs nyhetsbrev den 15/11

Det går bra för Gröna Gårdar

Det ekologiska nötköttskonceptet Gröna Gårdar i Bohuslän expanderar. Nu satsar företaget på att utöka slakten och att bilda en professionell sälj- och marknadsorganisation för en strukturerad ansats på marknaden. I år slaktar Gröna Gårdar cirka 700 nöt och lika många lamm från ett 20-tal producenter.

- Vi har ökat mellan 30 och 50 procent under flera år och nu känner vi att marknaden är på väg att lossna ordentligt. Vi räknar med att öka slakten rejält inom kort och behöver fler producenter, säger Jan Karlsson som startade företaget för sex år sedan och som nu är vd.

I dagsläget återfinns kunderna främst i västra Sverige men leveransområdet är på väg att utökas:

- Vi satsar på en etablering i storstäderna, där vi känner att marknaden har störst potential. Vi arbetar med kvalitetskött och kvalitet lönar sig i längden. Vi märker att kunderna är villiga att betala en extra slant för vårt kött, säger Jan Karlsson.

2010-01-18