Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

27 procent vill ha en ekologisk julskinka i år

I Scan´s julundersökning, där 500 personer fått svara på frågor om kött- och charkprodukter på julbordet, så anser 27 procent av de tillfrågade att det är viktigt att julskinkan är ekologisk. Bland kvinnorna ansåg 33 procent att det var viktigt och bland männen 22 procent.

- Det är naturligtvis en skillnad i avd man säger sig vilja köpa, i en undersökning, jämfört med vad man verkligen köper i butiken. Men vi tror att produkten fortfarande har en stor potential. I dagsläget är 6 procent av vår totala julskinkeförsäljning ekologisk och vi får signaler från handeln om att man vill ha mer ekologisk julskinka, säger Martin Pardell som är produktchef hos Scan.

I butik kan den ekologiska julskinkan vara upp till 60 procent dyrare än den konventionella.

2009-10-21