Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

SANA - Italiensk ekomässa med svenska inslag 

Den 10-13 september var det dags för den 21:a upplagan av den italienska mässan för ekologiska och lokalproducerade produkter i Bologna, SANA. På 45 000 m² visade mer än 1000 producenter sina produkter för besökare från hela världen. Svenska inslag kunde hittas bland utställarna, bland annat återfanns IKEA som genom sin italienska underavdelning visade upp några av de ekologiska produkter som återfins i IKEA´s Sweden Shops.

Även en svensk uppköpare fanns på plats som företrädare för Glenn Strömberg Collection, som importerar italienska kvalitetsprodukter:

- Det har varit en intressant mässa som troligen resulterar i några nya affärer. Vi har några få ekologiska produkter i dag, men vi jobbar på att det ska bli flera. Kvaliteten är dock den avgörande faktorn, säger Per Olofsson som representerade företaget nere i Bologna.

2009-10-19