Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Stockholms butikskött ror hem KRAV-affären

Det är Stockholms Butikskött som ser till att Coop och Axfood kan sälja KRAV-kött i butikerna när Scan inte längre kan särhålla KRAV- och EU-ekologiskt kött i sin produktion. På ett år har företagets försäljning av KRAV-märkt kött gått från att omfatta 10 procent av företagets omsättning på totalt 180 miljoner kronor till att i dagsläget svara för en fjärdedel. Prognos är att försäljningen inom några år är uppe i 35 procent av den totala volymen, även då den konventionella försäljningen ökar.

- Vi har jobbat målmedvetet med KRAV-köttet under flera år och nu är det roligt att det ger resultat. Förutom Axfood och Coop har vi även fått flera andra nya kunder, större grossister, säger Thomas Östlund, vd för Stockholms Butikskött.
Stockholms butikskött har avtal med flera leverantörer när det gäller KRAV-köttet, bland annat Scan.

2009-10-16