Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Alla Coops butiker nu KRAV-märkta

Samtliga av Coop´s butiker och stormarknader är nu KRAV-märkta. För KRAV-märkning av butik krävs det att butiken har ett brett sortiment av KRAV-produkter och att personalen har goda kunskaper om KRAV och ekologisk produktion. För butiken innebär KRAV-märkningen att man får hantera KRAVs namn och märke, till exempel stycka och märka kött och sälja KRAV-godkända produkter i lösvikt parallellt med konventionella produkter.

– Vår förhoppning är att märkningen ska påminna kunderna om att de kan ta miljömässigt kloka beslut varje dag när de handlar hos oss och att det därmed gynnar den ekologiska försäljningen som redan har en mycket positiv trend, säger Mikael Robertsson.

Coop har ett ekologiskt sortiment med fler än 1700 artiklar och arbetet fortgår med att utöka sortimentet ytterligare.

2009-02-02