Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Efter succé - fler färdigrätter från Dafgårds

Vecka 6 lanserar familjeföretaget och färdigmatsproducenten Gunnar Dafgård AB ekologiska nyheter i färdigrättssortimentet. Lagom till midsommar 2008 blev företaget först med ekologiska frysta enportionsrätter på den svenska marknaden. Då startade produktionen av två varianter: Pasta penne, köttbullar med tomatsås och Pasta fusilli med köttfärssås

-Den första lanseringen blev en succé. Rätterna gick bättre än vi vågat hoppas på och detta var en av de mest lyckosamma nylanseringar vi gjorde under 2008, säger Magnus Dafgård som är företagets vice VD.

De två tidigare rätterna får nu sällskap av ytterligare två: Pannbiff med rotfruktsgratäng och broccoli respektive Pytt i Panna med småköttbullar och vitlökssås. Förpackningen är tillverkad av returfiber och är klimatneutral.

-Detta är ett steg i en långsiktig satsning på Dafgårds ekologiska sortment. Vi ser inte ekologin som en trend utan en långsiktig rörelse och ett tankesätt, säger Ola Larsson som är företagets marknadschef för konsument.

2009-01-15